Fysiotherapie Soestdijk
Koninginnelaan 37A
3762 DA Soest
035 - 601 38 14

Specialisaties

Verschillende klachten of blessures vragen om verschillende behandelingen. Het ene lichaam is het andere niet. Een benadering die voor de een goed werkt, levert voor de ander soms weinig op. Vandaar dat er binnen de fysiotherapie veel verschillende specialisaties bestaan.

Onze praktijk ziet veel voordelen in het combineren van die verschillende specialisaties, die uiteindelijk allemaal hetzelfde doel hebben: u weer verder helpen. Vandaar dat u bij ons maar liefst 20 verschillende ‘soorten’ fysiotherapie onder 1 dak vindt.

Onze aanpak zorgt er niet alleen voor dat we u in vrijwel alle gevallen kunnen helpen, onze combinatie van specialisaties zorgt ook voor meer kwaliteit. We leren graag van elkaar, kunnen altijd even overleggen over een andere invalshoek en een overdracht naar een andere specialisatie kan snel en simpel.

Hieronder ziet u een overzicht van alle specialisaties die we in huis hebben, met een korte uitleg. Doorklikken toont de therapeuten die actief zijn in die vakgebieden.

Artrose heup knie
Bij artrose wordt het kraakbeen dunner. De botten kunnen daardoor niet makkelijk meer langs elkaar bewegen, dit veroorzaakt pijn en stijfheid in het gewricht. Artrose kan niet meer genezen, maar er zijn behandelingen mogelijk die de klachten verminderen. Deze behandelingen gaan stapsgewijs, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.
therapeuten met Artrose heup knie als specialisatie
Bedrijfsfysiotherapie
Een bedrijfsfysiotherapeut (of arbeidsfysiotherapeut) helpt bij klachten die het gevolg zijn van uw werk of klachten die uw werk beperken. Bedrijfsfysiotherapie gaat verder dan alleen behandelen, ook advies over de werkplek, de werkhouding en de taken die worden uitgevoerd, worden kritisch bekeken.
therapeuten met Bedrijfsfysiotherapie als specialisatie
Fysiotherapie bij bekkenproblematiek
Fysiotherapie bij bekkenproblematiek richt zich op het trainen en verbeteren van de spieren van het bekken. Bekkenproblematiek zijn klachten rond het bekken, de bekkenbodem, de buik en/of de lage rug.
therapeuten met Fysiotherapie bij bekkenproblematiek als specialisatie
Core Stability (Pilates)
Core Stability zorgt met oefeningen voor dieper gelegen buik- en rugspieren voor een krachtige en stabiele lichaamshouding die u niet alleen voordeel oplevert bij het sporten, maar ook in uw dagelijkse bezigheden.
therapeuten met Core Stability (Pilates) als specialisatie
Deep Oscillation
Sinds enkele maanden wordt er bij Fysiotherapie Soestdijk gewerkt met een Deep Oscillation. Deep Oscillation produceert elektrostatische impulsen waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht. Cellen in ons lichaam hebben een natuurlijke trilling, bewegen ze niet dan sterven ze af (degeneratie). Bij een trauma kan deze trilling verstoord worden. De Deep Oscillation zorgt ervoor dat de cel statisch geladen wordt. Dit wordt elektrisch opgewekt met een wisselende + en - (aantrekken en afstoten), waardoor de cellen in de juiste trilling terug worden gebracht. Op deze manier herstelt de cel sneller. Deep Oscillation wordt toegepast als middel binnen het totale behandelplan.

Inmiddels hebben we goede resultaten met het werken hiermee binnen de oedeem therapie, littekenbehandeling en verschillende orthopedische klachten zoals een tenniselleboog of een stijve schouder. Binnen de praktijk zijn er meerdere collega's die de Deep Oscillation behandeling toepassen binnen het behandelplan.

Wilt u meer informatie hierover neem gerust contact op met de praktijk.
therapeuten met Deep Oscillation als specialisatie
Dry Needling
Dry Needling is een behandelmethode waarbij met 'droge' naalden op een bepaalde manier in uw spier wordt geprikt, waardoor die snel en langdurig ontspannen raakt. Een mogelijke oplossing voor klachten als stijfheid of tintelingen, anders bewegen om pijn te voorkomen of bepaalde bewegingen niet (meer) kunnen maken.
therapeuten met Dry Needling als specialisatie
Duizeligheid & Tinnitus
Duizeligheid en tinnitus (oorsuizingen) hebben zowel fysiek als mentaal een flinke invloed op uw dagelijks leven. Fysiotherapie kan u helpen met het verminderen van en omgaan met deze specifieke klachten.
therapeuten met Duizeligheid & Tinnitus als specialisatie
Fysiotraining
Fysiotraining is simpel gezegd sporten onder begeleiding van de fysiotherapeut. Na een uitgebreide gezondheidstest in een rustige omgeving oefeningen en trainingen doen, die u fit en gezond houden.
therapeuten met Fysiotraining als specialisatie
Geriatriefysiotherapie
Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor mensen op hoge leeftijd. Met oefeningen, adviezen en het verbeteren van alledaagse handelingen probeert de therapeut uw zelfredzaamheid zo lang mogelijk goed te houden.
therapeuten met Geriatriefysiotherapie als specialisatie
Hart- en Longrevalidatie
Een hart- en longfysiotherapeut helpt bij klachten die te maken hebben met het hart, bloedvaten of luchtwegen, bijvoorbeeld na een hartinfarct, dotteren of een bypass-operatie. De behandeling bestaat uit ademhalingstechnieken en oefeningen en trainingen waarmee u verantwoord leert bewegen.
therapeuten met Hart- en Longrevalidatie als specialisatie
Kinderfysiotherapie
De kinderfysiotherapeut helpt kinderen tot 18 jaar die problemen hebben met motorische vaardigheden of een achterstand in hun bewegingsontwikkeling. Met handige tips en leuke oefeningen wordt bewegen weer makkelijker. En dus wordt spelen en sporten ook weer leuker.
therapeuten met Kinderfysiotherapie als specialisatie
Kinder Manuele Therapie
Kinder manuele therapie is meer dan 'gewone' manuele therapie in het klein. De verhoudingen van een kinderlichaam zijn anders en kinderen en jongeren gaan vaak anders met klachten om dan volwassenen. Hoewel de behandeling vaak wat subtieler is, is het resultaat hetzelfde: minder last van hoofdpijn of klachten in de nek, rug, wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen.
therapeuten met Kinder Manuele Therapie als specialisatie
Lid Schoudernetwerk Gooi en Eemland
Schouderpijn is één van de meest voorkomende lichamelijke klachten. De schouder is een complex onderdeel van ons lichaam; doordat de schouder zoveel en makkelijk kan bewegen, is deze erg gevoelig voor allerlei problemen. Mensen met schouderpijn ervaren naast pijn ook vaak vervelende beperkingen. Zo gaat het bewegen minder makkelijk, waardoor activiteiten in het dagelijks leven, sporten, werken en slapen niet meer goed lukken.
Praktijken die aangesloten zijn bij het Schoudernetwerk Gooi en Eemlanden zijn gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten.
therapeuten met Lid Schoudernetwerk Gooi en Eemland als specialisatie
Manuele Lymfedrainage
Manuele lymfedrainage helpt met klachten als gevolg van abnormale vochtophoping (oedeem), bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte als kanker, littekens, bestraling of het plaatsen van een nieuwe knie of heup. De therapeut voert het opgehoopte vocht af met massages en oefeningen en voorkomt daarna met tapen, bandages of therapeutische kousen dat het vocht zich opnieuw ophoopt.
therapeuten met Manuele Lymfedrainage als specialisatie
Manuele Therapie
Een manueel therapeut gebruikt speciale technieken die helpen bij klachten die te maken hebben met de wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen. Voorbeelden: hoofdpijn, nekpijn, schouderklachten, rugklachten (zowel in de lage rug als ter hoogte van borst en ribben), tennisarm en kaakklachten.
therapeuten met Manuele Therapie als specialisatie
Mimetherapie
Een mimetherapeut helpt u in een beperkt aantal behandelingen meer controle te krijgen over een aangezichtsverlamming, door middel van oefeningen en massagetechnieken.
therapeuten met Mimetherapie als specialisatie
MS zorgnetwerk
therapeuten met MS zorgnetwerk als specialisatie
Myofasciale triggerpoints
Myofasciale triggerpoints zijn kleine 'knopen' in de spieren die kunnen ontstaan door een plotselinge beweging of langdurige belasting. Het gevolg: pijn, stijfheid, minder spierkracht of beperking van bewegingen. Fysiotherapie kan deze knopen verhelpen en voorkomen.
therapeuten met Myofasciale triggerpoints als specialisatie
Oedeemfysiotherapie
Oedeem fysiotherapie helpt u met klachten als gevolg van abnormale vochtophoping (oedeem), bijvoorbeeld door een ongeval, operatie, ziekte als kanker, littekens, bestraling of het plaatsen van een nieuwe knie of heup. De therapeut voert het opgehoopte vocht af met massages en oefeningen en voorkomt daarna met tapen, bandages of therapeutische kousen dat het vocht zich opnieuw ophoopt.
therapeuten met Oedeemfysiotherapie als specialisatie
Orofaciale Fysiotherapie
Een orofaciaal fysiotherapeut - of kaakfysiotherapeut - helpt u met problemen met spieren en gewrichten in uw hoofd, hals en kaak. Gewoontes die voor klachten zorgen, worden afgeleerd en u kunt na een aantal behandelingen zelf oefeningen en ontspannende massages uitvoeren.
therapeuten met Orofaciale Fysiotherapie als specialisatie
ParkinsonNET
therapeuten met ParkinsonNET als specialisatie
Psychosomatische Fysiotherapie
Een psychosomatisch fysiotherapeut helpt u met lichamelijke klachten als gevolg van stress, spanning, sombere gevoelens of onverklaarbare oorzaken. Eerst in kaart brengen welke factoren de klachten zouden kunnen veroorzaken, daarna leren hoe u de balans weer kunt herstellen.
therapeuten met Psychosomatische Fysiotherapie als specialisatie
Revalidatie
Lichamelijke beperkingen hebben nare gevolgen voor jouw dagelijkse bezigheden. Het maakt je afhankelijker. Misschien zorgt het er zelfs voor dat jij je werk niet meer naar behoren kunt uitvoeren. De beperkingen die je hebt kunnen door verschillende oorzaken zijn ontstaan. Door een ziekte, een aangeboren aandoening, een ongeval of misschien wel na een operatie. We pakken jouw lichamelijk problemen aan door middel van revalidatie.

Wat is revalidatie?

Revalidatie richt zich op het verminderen van een lichamelijke aandoening. Dit kan tijdelijk of langdurig lichamelijk letsel zijn of een functionele beperking. Deze problemen zijn ontstaan als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Tijdens het revalidatietraject ga jij samen met jouw therapeut actief aan de slag met het herstel.
therapeuten met Revalidatie als specialisatie
Revalidatie na Corona
Heeft u thuis een besmetting met het coronavirus doorgemaakt en ervaart u hier nog fysieke klachten van? Of heeft u i.v.m. een corona-infectie in het ziekenhuis gelegen en hierdoor lange tijd inactief geweest? Een besmetting met het coronavirus kan een forse impact hebben op uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om zo spoedig mogelijk te starten met fysiotherapie na een ziekenhuisopname, maar ook als u thuis langdurig inactief bent geweest. Fysiotherapie is de belangrijkste factor om de fysieke klachten te verminderen. Daarnaast kunnen er ook mentale klachten opspelen welke we in de behandeling kunnen bespreken.
therapeuten met Revalidatie na Corona als specialisatie
Traumatologie
Traumatologie of 'traumafysiotherapie' helpt u na een botbreuk, onder andere met looptechnieken, advies over het gebruik van krukken of andere hulpmiddelen en andere oefeningen.
therapeuten met Traumatologie als specialisatie
ZwangerFit
ZwangerFit® is een eigentijdse actieve cursus voor vrouwen tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling en de periode daarna. Het doel van ZwangerFit® is tweeledig: zo fit mogelijk zijn en blijven tijdens de gehele zwangerschap en snel herstellen na de bevalling. ZwangerFit® bestaat in onze praktijk uit 3 verschillende onderdelen: Zwanger+Fit, Nagym en Babymassage.
therapeuten met ZwangerFit als specialisatie
4 x T
4xT is een methode die staat voor Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Deze methode kan u helpen bij klachten die erger worden naarmate u meer beweegt. Dat kunnen rugklachten, knieklachten, nek/schouderklachten, een tennisarm of een carpaaltunnelsyndroom zijn. De 4xT Methode is niet altijd pijnloos maar levert wel snel effect op.
therapeuten met 4 x T als specialisatie
Het afpraakformulier wordt geladen...

Een afspraak maken met een van onze therapeuten

Om een afspraak te maken met een van onze therapeuten laat u hiernaast uw gegevens achter. Wij nemen dan op korte termijn, tijdens kantooruren contact met u op.

Mocht u de komende dagen op bepaalde momenten niet goed bereikbaar zijn, vermeld dat dan bij de opmerkingen. We proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden.

  • Voer uw nummer in zonder streepjes