Fysiotherapie Soestdijk
Koninginnelaan 37A
3762 DA Soest
035 - 601 38 14

Fysiotherapie bij herstel na coronavirus (COVID-19)

Heeft u thuis een besmetting met het coronavirus doorgemaakt en ervaart u hier nog fysieke klachten van? Of heeft u i.v.m. een corona-infectie in het ziekenhuis gelegen en hierdoor lange tijd inactief geweest? Een besmetting met het coronavirus kan een forse impact hebben op uw gezondheid. Daarom is het belangrijk om zo spoedig mogelijk te starten met fysiotherapie na een ziekenhuisopname, maar ook als u thuis langdurig inactief bent geweest. Fysiotherapie is de belangrijkste factor om de fysieke klachten te verminderen. Daarnaast kunnen er ook mentale klachten opspelen welke we in de behandeling kunnen bespreken.

Vanwege de grote verscheidenheid aan gevolgen van het coronavirus krijgt iedere patiënt een individueel oefenschema/aanpak. De patiënt staat hierin centraal. De behandeling zal zich daarnaast richten op de volgende punten. Vergroten van de spierkracht, verbeteren van de conditie, verbetering in uitvoer van alledaagse handelingen en een nieuwe balans vinden tussen belasting en belastbaarheid.

Ook zal er ruimte zijn voor adviseren/ inzicht geven in het ziekteverloop. Alles erop gericht om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van leven weer toe zal nemen en uw belastbaarheid weer op het oude niveau terugkeert.

Vergoeding:

Per 18 juli 2020 wordt fysiotherapie na een corona-infectie vergoed vanuit de basisverzekering. Door deze uitbreiding van het basispakket kunnen ex-corona patiënten met een verwijzing van de longarts of huisarts minimaal zes maanden lang gebruik maken van maximaal 50 fysiotherapiebehandelingen. Indien nodig en in overleg met de arts kan dit met nog eens 6 maanden verlengd worden. Wel geldt er voor de basisverzekering een eigen risico van 385 euro. Vaak is dit al gebruikt in verband met andere zorgkosten.

Voor meer informatie over fysiotherapie bij herstel na het coronavirus of om direct een afspraak te maken kunt u contact opnemen met Jason van der Weerd

Het afpraakformulier wordt geladen...

Een afspraak maken met een van onze therapeuten

Om een afspraak te maken met een van onze therapeuten laat u hiernaast uw gegevens achter. Wij nemen dan op korte termijn, tijdens kantooruren contact met u op.

Mocht u de komende dagen op bepaalde momenten niet goed bereikbaar zijn, vermeld dat dan bij de opmerkingen. We proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden.

  • Voer uw nummer in zonder streepjes