Fysiotherapie Soestdijk
Koninginnelaan 37A
3762 DA Soest
035 - 601 38 14

Rugklachten? blijf er niet mee rondlopen!

Net zoals bij volwassenen komt rugpijn ook bij kinderen steeds vaker voor. Een stijgende trend met de leeftijd komt in de meeste onderzoeken naar voren. Er lijkt wel sprake van een snelle toename rond de puberteit en dus de fase waarin kinderen snel groeien. De toename bij meisjes vooral bij 12 en 13 jaar; bij jongens bij 13 en 14 jaar. De helft van de kinderen zal op volwassen leeftijd lage rugpijn overhouden en daarom is het essentieel dit probleem vroegtijdig aan te pakken. De kindertijd bepaalt de toekomst van de rug en in de praktijk blijken chronische klachten vaak hun oorsprong te hebben in de jeugdjaren.
Uit onderzoek is gebleken dat een programma gericht op het trainen van de rug een positief effect heeft op de klachten. 1 maal per week trainen in een groep bij de fysiotherapeut en thuis een oefenprogramma zelf uitvoeren leidt tot een afname van de rugpijn.

Fysiotherapie Soestdijk biedt dit programma aan! 1 keer per week traint uw kind in de praktijk individueel of in een groep. Daarnaast traint u kind thuis met behulp van een oefenboek dat als een beweegdagboek wordt bijgehouden.

Het programma start met een intake bij de kinder manueel therapeut Michiel Rood waarna de training onder leiding van Michiel Rood en Christine Verhagen-Henny wordt uitgevoerd. Na het afronden van de training wordt er nogmaals een meting uitgevoerd.

De zorgverzekeraar vergoed dit programma!
Mocht U nog vragen hebben over rugpijn bij kinderen/jongeren kunt u contact opnemen met:
Drs. Michiel Rood & Christine Verhagen-Henny

Het afpraakformulier wordt geladen...

Een afspraak maken met een van onze therapeuten

Om een afspraak te maken met een van onze therapeuten laat u hiernaast uw gegevens achter. Wij nemen dan op korte termijn, tijdens kantooruren contact met u op.

Mocht u de komende dagen op bepaalde momenten niet goed bereikbaar zijn, vermeld dat dan bij de opmerkingen. We proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden.

  • Voer uw nummer in zonder streepjes