Fysiotherapie Soestdijk
Koninginnelaan 37A
3762 DA Soest
035 - 601 38 14

In 4 stappen naar een leven met een gezonde leefstijl

1. Het programma: kleine stapjes, haalbare doelen, gegarandeerd resultaat
2. De check
3. Move: Meer beweging
4. Eat: Gezonde voeding als medicijn
5. Mind: Voldoende rusten

1. Het programma: kleine stapjes, haalbare doelen
Wil je een gezond en gelukkig leven? Het Gezonde Leven kan je helpen, vandaag nog. Start vandaag met meer bewegen, gezonder eten en de juiste balans.

Ik start vandaag!
Vanaf vandaag ga jij je beter voelen en werken aan een gezonde leefstijl. In het verleden ging je vaker van start, maar je bereikte niet het resultaat wat je beloofd was of wat je verwachtte. En je baalt dat je het steeds niet volhoudt. Met Het Gezonde Leven ga je aan de slag met kleine stapjes en haalbare doelen. Maar de eerste stap zet jij. Vandaag!

Veranderen van gewoontes
Het komt uiteindelijk allemaal neer op het veranderen van gewoontes die minder gezond zijn. Je hebt vast al weleens wat geprobeerd, en wat bleek? Het effect was vaak tijdelijk. Daarbij pakte je dan misschien een dieet vast. Of ging je aan de slag met een beweegprogramma. Het blijft altijd lastig om het dan vol te houden. Je moet op zoek naar een combinatie, een totaaloplossing, die wél werkt.
Dat zou zo maar eens kunnen betekenen: meer en plezierig bewegen, gezond eten en voldoende rust. Dit alles in de juiste combinatie met de juiste dosis. En dat betekent, niet te veel, niet te weinig.

Hoe ga ik van start?
Met kleine stapjes en een haalbaar doel ga jij gegarandeerd resultaat bereiken. Het is heel simpel. Eerst doe je een check. Dit is gratis en online te doen via www.hetgezondeleven.nl. Deze check helpt jou te kiezen waar je mee van start gaat. Wil jij meer bewegen, of juist gezonder gaan eten, wil je meer rust in je leven of juist meer energie? Na de check zoek je een bij jouw doel coach. Deze Vitality coach neemt een gezondheidstest bij je af zodat je weet waar je staat. Daarna stellen jullie samen een plan op.


2. Vitality check

De Vitality check is de eerste screening en laat je kennis maken met Het Gezonde Leven. Met deze check wordt in kaart gebracht welke activiteiten en in welke mate je dat nu al doet. Zo wordt duidelijk hoe jij er voor staat en wat bij jou past. Op basis van de check wordt gekeken hoe het vervolg eruitziet. Als het nodig is geven we je informatie over de verschillende leefstijlaspecten, zodat je bewust kunt kiezen voor het vervolg. Het kan zijn dat je meer specifieke informatie wil over bewegen, of over voeding of over ontspanning en rusten.
Maar als je je al voldoende bewust bent van jouw huidige leefstijl, en we hebben niets gevonden wat we nog verder uit willen zoeken, dan kun je direct aan de slag met het Vitality consult.

Vitality consult
Het Vitality consult is een uitgebreid onderzoek waarin niet alleen de fysieke fitheid wordt gemeten, maar ook leefstijlthema’s rondom voeding, slaap, ontspanning, energie en vitaliteit komen aan bod. Het unieke van de testmethodiek is dat alle resultaten worden gecombineerd met als uitkomst een stimulerend en persoonlijk plan. Zo kun je een weloverwogen keuze maken voor het vervolg en krijg je advies op maat van je Vitality coach. De test bestaat uit metingen van je conditie, lichaamssamenstelling, bloedwaardes, bloeddruk en lenigheid, maar ook uit een stresstest, slaapanalyse en energiecheck.

Aan de slag
Met de uitkomst van de testen, gecombineerd met je persoonlijke doel en interesses, stel je samen met je coach een plan op en ga je aan de slag. Je kunt zelfstandig of onder begeleiding kiezen voor een MOVE-, EAT- of MIND-plan. Met dat plan ga je 12 weken aan de slag en meet je in een vervolgconsult waar je vooruit bent gegaan.  
3. Move: Meer bewegen, met resultaatgarantie!
“Bewegen is het goedkoopste medicijn”, je hebt die uitdrukking vast weleens gehoord hebben. Maar hoezo dan? Wat wordt er nou echt mee bedoeld?
We praten hier over het positieve effect dat bewegen heeft op het voorkomen van veel verschillende aandoeningen en ziektes, maar ook op het genezen van aandoeningen. En ook, niet geheel onbelangrijk, op je gemoedstoestand. Je voelt je beter als je regelmatig actief bent.
En zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn. Je hoeft geen complete outfits te

kopen of na je werk in het donker de weg op; je hoeft geen mud-runs te gaan doen. Meer bewegen kan ook veel eenvoudiger.
Jij wilt nu van start met een programma wat resultaat oplevert, dat je ook echt ziet dat je je beter voelt.

Tip: Zoek een coach
Professionele begeleiding is echt aan te bevelen als je je leefstijl nu daadwerkelijk aan gaat pakken. De beste garantie dat je het volhoudt is dat je je laat begeleiden door een coach.
Een coach kan samen met jou een (beweeg)programma opstellen dat past bij jouw wensen en bij jouw conditie. Die van bewegen het liefst een tweede natuur maakt, die het in gaat passen in jouw huidige, bestaande leven. Je krijgt hier tips en adviezen voor. Dat kan allemaal in een sportschool, in een oefenruimte van een fysiotherapiepraktijk. Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld oefeningen en een beweegplan meekrijgt voor thuis. Een programma dat je op ieder plek, zonder bijzondere apparaten of hulpmiddelen uitgevoerd kunnen worden.

Tip: Gewoon dingen lopend doen…
Hoe simpel kan het zijn? Meet maar eens hoeveel je loopt met een stappenteller, hoeveel meer je beweegt wanneer je vaker de trap in plaats van de roltrap of lift neemt. Of pak voor een kleine boodschap eens de fiets in plaats van de auto. Het gaat er vooral om dat je andere keuzes maakt en niet altijd voor gemak gaat.
En wil je daar een stap verder in: zet je auto eens 3 straten verderop neer van je werk. Of zet hem thuis niet voor de deur in die straat waar je toch al niet makkelijk kunt parkeren, maar zoek een paar straten verderop waar meer plek is en loop het laatste stukje naar huis. Met dit soort eenvoudige keuzes, haal je ineens die 10.000 stappen per dag wel.

Tip: Doe ook eens krachttraining
Meer bewegen gaat niet alleen om sporten of meer wandelen. Voor je lichaam is krachttraining ook erg belangrijk om in conditie te blijven. Het risico op blessures neemt af, je stimuleert je stofwisseling en als je het geregeld doet, ziet je lijf er strakker uit.
Maar krachttraining wordt vaak geassocieerd met een sportschool. En hoewel het beeld in de meeste sportscholen en fitnesscentra al lang niet meer door bodybuilders wordt gedomineerd, schrikt het veel mensen toch af. Ga toch eens kijken, voel de sfeer, kijk of jij een klik hebt. Je hoeft niet in een sportschool te trainen, veel fysiotherapie centra hebben een trainingszaal, of lokale sportbegeleiders hebben een programma, bijvoorbeeld in het park.
4. Eat: Gezonde voeding als medicijn
Vers eten is de basis voor een gezond en fit lichaam. Gezonde voeding is wellicht het belangrijkste onderdeel van een gezonde leefstijl.
Met Het Gezonde Leven heb je toegang begeleiding op het gebied van voeding als onderdeel van het totale concept. Het kan zijn dat je niet alleen fitter wil worden, maar ook gewicht wil verliezen. Of misschien wil je meer energie hebben, ook dan is goede voeding cruciaal. Met Het Gezonde Leven word je je bewust van gezond en vers eten.

Ideale combinatie
Vers eten staat centraal, daar omheen leer je alles over gezonde voeding. Bewegen en voeding in balans, een ideale combinatie.

Tip: Weet wat je eet
Met de VitalityCheck krijg je inzicht in jouw eetpatroon en eetgewoonten.
Om het effect van gezond eten te ervaren, vragen we je om 2 weken in de app bij te houden wat je eet. Daarbij wordt je direct gestimuleerd om een aantal van onze simpele maar oh zo doeltreffende eetregels toe te passen. Ten slotte krijg je al gelijk enkele gerichte en persoonlijke adviezen over het belang van gezonde en verantwoorde voeding, waarbij rekening wordt gehouden met jouw voorkeur en persoonlijke doel.

Tip: Zoek een coach
Professionele begeleiding is belangrijk om tot een echte verandering te komen. De beste garantie dat je het volhoudt is dat je je laat begeleiden door een coach.
Een coach kan samen met jou kijken naar jouw voedingspatroon, geeft tips en begeleidt je met een onlineprogramma om te komen tot een gezond en verantwoord voedingspatroon. Maar ook kan hij helpen als het jouw doel is om gewicht te verliezen. Een goede balans, rekening houdend met eventuele aandoeningen en gecombineerd met (aangepaste) fysieke en mentale activiteiten, is daarbij belangrijk.

5. Mind: Voldoende rusten
Jouw ritme is ons uitgangspunt
Ontspanning, rusten, herstel en slaap; vier begrippen die nauw met elkaar verbonden zijn en heel belangrijke factoren voor voldoende energie en een goede gezondheid.
Het zijn dus juist deze ‘activiteiten’ die zorgen voor de energie om met plezier te bewegen of gezond te eten. Voeding, bewegen en rusten hebben een grote onderlinge relatie met elkaar.

Tip: Krijg inzicht in je rust
Je lichaam is pas in staat om zich goed te herstellen van alle dagelijkse inspanningen, wanneer het goed tot rust kunt komen, voldoende slaapt krijgt en stress en ontspanning in balans is.
Om hier inzicht in te krijgen vragen we je om 2 weken bij te houden hoe bepaalde mentale activiteiten zoals bijvoorbeeld slapen, energie en ontspanning, met elkaar in balans zijn. Aan de hand hiervan en jouw persoonlijke doelen krijgt je gerichte informatie over het belang van rust en ontspanning om tot een goede gezondheid te komen.

Tip: Zoek een coach die bij je past
Met Het Gezonde Leven programma werk je altijd met persoonlijke coach die jou gaat begeleiden bij jouw doel. Dit kan een fysieke coach zijn, dus iemand die in de buurt werkt, maar dat kan ook iemand zijn op afstand, of met een coach die je digitaal ondersteunt via onze app.
Feit is dat onder begeleiding van een coach je een veel grotere kans hebt dat jouw voornemen om je leefstijl aan te passen gaat slapen.
Je gaat van start met een leefstijl check, je vindt een coach die bij je past en samen plannen jullie een gezondheidstest. Na de test volgt het plan wat bestaat uit een 12 weken programma. Met je coach bepaal je wanneer je voor het eerst in een programma komt waar voor jouw grootste gezondheidswinst te behalen valt. Daarmee ga jij van start!

Tip: Lekker slapen doe je zo..
• Beweeg voldoende overdag
• Drink geen koffie na drie uur ’s middags
• Slaap op vaste tijden en doe overdag geen dutjes
• Stop ’s avonds tijdig met activiteiten die veel prikkels geven
• Zorg voor een goed bed Neem je mobiel/tablet niet mee naar bed
• Pak een boek of tijdschrift en lees voor het slapen gaan
• Luister naar rustgevende muziek
• Stop de gedachtenmolen met ademhalings- of ontspanningsoefeningen
• Beperk uitslapen om een vast slaapritme te hanteren

Het afpraakformulier wordt geladen...

Een afspraak maken met een van onze therapeuten

Om een afspraak te maken met een van onze therapeuten laat u hiernaast uw gegevens achter. Wij nemen dan op korte termijn, tijdens kantooruren contact met u op.

Mocht u de komende dagen op bepaalde momenten niet goed bereikbaar zijn, vermeld dat dan bij de opmerkingen. We proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden.

  • Voer uw nummer in zonder streepjes